Når det tar tid å lage barn, er det mange som føler seg isolert og ensom. Dessuten virker det som om alle andre får barn, og at man er den eneste i hele verden som ikke får det til. Derfor er det godt å bryte med isolasjonen og heller oppsøke støtte. Dette kan man gjøre på flere måter:

Snakk med en god venn eller familie 

Men velg din støtte med omhu, for det er viktig at det er noen du kan stole på. Tenk også over hva du trenger å høre fra andre, og fortell ut fra det.

For noen kan det for eksempel være godt å få oppmuntring. Hvis du har vært igjennom mange forsøk, trenger du nettopp noen venner som oppmuntrer deg, og ikke lar deg gi opp.

For andre er det først og fremst viktig at det er noen som er gode til å lytte. Det du trenger er kanskje bare noen som lytter til deg, og som lar deg fortelle hvordan du har det. 

Du opplever garantert de som ønsker å komme med ”gode” råd som: ”bare stress mindre, så får du det til” eller ”slapp av, det er jo mange som bruker lang tid”. Disse rådene er som oftest vel ment, men det er ikke sikkert at det hjelper deg.

Derfor bør du velge bevisst hvilke venner du forteller det til.

Søk støttegruppe direkte myntet på andre med fertilitetsproblemer

I Norge er det interesseorganisasjonen Ønskebarn som har forskjellige tilbud som kafétreff eller forum hvor man kan snakke med andre i samme situasjon.

Informasjonsskriv til familie og venner

Synes du det er vanskelig å fortelle om problemer med å få barn til venner og familie? Vi har laget et informasjonsskriv som du kan dele ut til familie og venner med forslag til hvordan de kan hjelpe deg. Ta kontakt med oss, så sender vi det til deg på e-post.

Skrevet av Johanne Tonga og Jorun Krokeide

Artikler du kanskje liker

Slik forbedrer du sædkvaliteten

Etter begjær følger en svømmetur til besvær, eller?

Å være sædcelle er ikke lett, det er en kamp for tilværelsen. Eller faktisk tilblivelsen. For at de skal klare den tøffe svømmeturen frem til eggcellen er det viktig at sædcellene er i god form. Enkle grep i hverdagen kan legge til rette for en…

Når eggløsningstesten er positiv

Hvorfor sædvennlig glidemiddel gjør en forskjell

Når alt man ønsker seg er graviditet, vil man at det skal skje så fort som mulig. Man har bestemt seg, og for første gang føles en menstruasjonssyklus utroooolig lang. Du har teoretisk sett 12 muligheter i året til å bli gravid, så det er lurt…

Den magiske dominoeffekten

Legg til rette for produksjon av supre kjønnsceller

Kroppen vår er bygd opp av celler. Muskelceller, fettceller, skjelettceller, hudceller, nerveceller og så videre. Vi har en hel billiard celler i kroppen (1000 millioner millioner) som er fordelt på rundt 220 ulike celletyper. Utrolig, men sant! Kjønnscellene gir oss muligheten til å formere oss…

Last inn flere saker