Spotting er en liten blødning i underlivet

Noen ganger kan man blø litt i underlivet uten at det er på grunn av mensen. Her er 4 mulige årsaker til spotting:

1)

Eggløsning: Det kan forekomme spotting i et par dager etter eggløsning. Dette skjer hver gang hos enkelte kvinner, eller noen gange innimellom for andre. Eggløsningstidspunktet er tiden hvor du har størst mulighet for å bli gravid. Pass på at du ikke blir forvirret av spottingen og tror det er menstruasjon.

2)

Prevensjon: Du kan også merke litt spotting hvis du bruker hormonell prevensjon som P-piller, hormonspiral, P-plaster, P-sprøyter osv. Det er veldig vanlig med spotting rett etter at man har byttet prevensjonsmiddel, eller rett etter man har sluttet med prevensjon.

3)

Menopause: Tiden når kroppen din er ferdig med å lage barn kan du oppleve hormonelle ubalanser som kan forårsake spotting. Dette er et velkjent tegn på at du nærmer deg overgangsalderen.

4)

Graviditet: Spotting under graviditeten er veldig vanlig og skjer som regel i starten av svangerskapet. Selv om dette kan være kjempeskummelt er det veldig vanlig. Det er helt ufarlig i et sunt svangerskap, men dersom du føler deg usikker kan du snakke med legen din. Det er veldig viktig at legen utelukker ektopisk graviditet (graviditet utenfor livmoren) dersom du opplever spotting i graviditeten.

Dersom du stadig vekk opplever blødninger mellom menstruasjonene bør du la legen din få vite om det.

Svaret er skrevet av Christel Taranger Freberg