Det du opplever nå er svært svært vanlig. Veldig mange har så vidt startet å prøve før de rekker å bli stresset over at de ikke blir gravide med en gang. Det hjelper heller ikke at man må vente en hel måned før man vet om man faktisk er gravid eller ikke.

Det første tipset jeg vil gi deg er et som en pasient av meg hadde fått av sin venninne; Tenk over hvordan du vil huske tilbake på denne perioden av ditt liv hvor du forsøkte å bli gravid. Hva er viktig for deg? Hvordan vil du huske at det var?

Det andre tipset er å prøve å opprettholde det romantiske eller hyggelige med din partner. Planlegg å gjøre ting som er hyggelig for dere – gjerne hver uke. Du kan også gjøre det samme for din egen del. Kjenn etter hva du liker å gjøre og sett av tid til det.

Det tredje tipset er at du selv setter en dato for når du bestemmer deg for å gjøre noe, som å ta en prat med fastlegen, dersom ingenting har skjedd innen da. Det er rett og slett for din egen del å ha en liten strategi du kan bruke når tankene dukker opp (noe de vil gjøre).

Du kan også laste ned en gratis avspenning (ekstern side) her, som du kan bruke når tankene tar overhånd eller du kjenner at du stresser. Den kan hjelpe deg å stresse ned.

Lykke til!

Svaret er skrevet av Jorunn Krokeide og Johanne Tonga