jvhb-couple-forberedt-2016

Det kan være lurt å ta en ekstra legesjekk når du har bestemt deg for å prøve å få barn. Her er en liste over spørsmål du kan stille legen ved neste legebesøk.

1. Er vaksinene mine oppdaterte, eller bør jeg fornye noen av dem?

2. Har jeg noen infeksjoner som trenger behandling før jeg kan prøve å få barn?

3. Vil noen av medisinene jeg tar påvirke graviditeten eller sjansene jeg har til å bli gravid?

4. Kan du hjelpe meg med å slutte å røyke/snuse?

5. Har jeg noen risiko for diabetes, høyt blodtrykk eller en hjertefeil som burde undersøkes før en graviditet?

 

«Skriv gjerne ned spørsmålene dine,
og ta dem med deg til legen»

 

6. Jeg ble for tidlig født, er det stor sannsynlighet for at jeg også føder for tidlig da? Bør jeg følges opp av lege i svangerskapet?

7. Hvordan kan jeg vite når jeg har eggløsning?

8. Hvordan kan jeg legge til rette for en sunn graviditet?

9. Hvordan kan jeg redusere stress i hverdagen?

10. Hva slags tilskudd av folat anbefaler du, og når bør jeg starte å ta det?

11. Hvilke symptomer viser at jeg kan være gravid?

12. Er det noen matvarer jeg bør unngå når jeg prøver å bli gravid?

Referanser:
Fertility Facts by Kim Hahn and the Editors of Conceive Magazine

Skrevet av Christel Taranger Freberg

 

Artikler du kanskje liker

Den magiske dominoeffekten

Legg til rette for produksjon av supre kjønnsceller

Kroppen vår er bygd opp av celler. Muskelceller, fettceller, skjelettceller, hudceller, nerveceller og så videre. Vi har en hel billiard celler i kroppen (1000 millioner millioner) som er fordelt på rundt 220 ulike celletyper. Utrolig, men sant! Kjønnscellene gir oss muligheten til å formere oss…

Bioteknologiloven forklart enkelt

Assistert befruktning i Norge

Den teknologiske og medisinske utviklingen innenfor dette feltet går i hurtig tempo, og mulighetene for de som trenger hjelp til å få barn er mange. Hvilke behandling som tilbys i Norge reguleres av Bioteknologiloven kapitel 2. I Norge tilbys det assistert befruktning til heterofile og…

7 stille årsaker til at graviditeten uteblir

Glade mennesker blir alltid gravide- eller er det sånn?

Man kan være så glad og lykkelig og forelsket man bare vil, men det kan likevel ta litt tid. Hysj- kan du høre dem? De stille årsakene til at graviditeten kan ta litt tid: Alder Uansett hvordan man snur og vender på det, er alderen den…

Last inn flere saker