jvhb-couple-forberedt-2016

Det kan være lurt å ta en ekstra legesjekk når du har bestemt deg for å prøve å få barn. Her er en liste over spørsmål du kan stille legen ved neste legebesøk.

1. Er vaksinene mine oppdaterte, eller bør jeg fornye noen av dem?

2. Har jeg noen infeksjoner som trenger behandling før jeg kan prøve å få barn?

3. Vil noen av medisinene jeg tar påvirke graviditeten eller sjansene jeg har til å bli gravid?

4. Kan du hjelpe meg med å slutte å røyke/snuse?

5. Har jeg noen risiko for diabetes, høyt blodtrykk eller en hjertefeil som burde undersøkes før en graviditet?

 

«Skriv gjerne ned spørsmålene dine,
og ta dem med deg til legen»

 

6. Jeg ble for tidlig født, er det stor sannsynlighet for at jeg også føder for tidlig da? Bør jeg følges opp av lege i svangerskapet?

7. Hvordan kan jeg vite når jeg har eggløsning?

8. Hvordan kan jeg legge til rette for en sunn graviditet?

9. Hvordan kan jeg redusere stress i hverdagen?

10. Hva slags tilskudd av folat anbefaler du, og når bør jeg starte å ta det?

11. Hvilke symptomer viser at jeg kan være gravid?

12. Er det noen matvarer jeg bør unngå når jeg prøver å bli gravid?

Referanser:
Fertility Facts by Kim Hahn and the Editors of Conceive Magazine

Skrevet av Christel Taranger Freberg

 

Artikler du kanskje liker

Unngå omveier

14 tips til hvordan du kan bli gravid raskt!

Graviditet er ofte planlagt. Når man har bestemt seg for å prøve å få barn er det ingen tid å miste. Noen ganger tar det likevel litt tid. Man blir utålmodige og søker råd. Men det er stor forskjell på «du bør», «du skal», «du…

Når eggløsningstesten er positiv

Hvorfor sædvennlig glidemiddel gjør en forskjell

Når alt man ønsker seg er graviditet, vil man at det skal skje så fort som mulig. Man har bestemt seg, og for første gang føles en menstruasjonssyklus utroooolig lang. Du har teoretisk sett 12 muligheter i året til å bli gravid, så det er lurt…

Oligoasthenoteratozoospermia

Diagnose: dårlig sædkvalitet

Leger bruker ofte veldig rare ord og uttrykk når diagnoser skal stilles og tilstander beskrives. For mannen i gata er det ofte klin umulig å skjønne hva som er greia, og noen ganger vil man heller ikke spørre. Enten fordi man ikke vil virke uvitende (ja,…

Last inn flere saker