Det kan være lurt å ta en ekstra legesjekk når du har bestemt deg for å prøve å få barn. Her er en liste over spørsmål du kan stille legen ved neste legebesøk.

1. Er vaksinene mine oppdaterte, eller bør jeg fornye noen av dem?

2. Har jeg noen infeksjoner som trenger behandling før jeg kan prøve å få barn?

3. Vil noen av medisinene jeg tar påvirke graviditeten eller sjansene jeg har til å bli gravid?

4. Kan du hjelpe meg med å slutte å røyke/snuse?

5. Har jeg noen risiko for diabetes, høyt blodtrykk eller en hjertefeil som burde undersøkes før en graviditet?

«Skriv gjerne ned spørsmålene dine,
og ta dem med deg til legen»

6. Jeg ble for tidlig født, er det stor sannsynlighet for at jeg også føder for tidlig da? Bør jeg følges opp av lege i svangerskapet?

7. Hvordan kan jeg vite når jeg har eggløsning?

8. Hvordan kan jeg legge til rette for en sunn graviditet?

9. Hvordan kan jeg redusere stress i hverdagen?

10. Hva slags tilskudd av folat anbefaler du, og når bør jeg starte å ta det?

11. Hvilke symptomer viser at jeg kan være gravid?

12. Er det noen matvarer jeg bør unngå når jeg prøver å bli gravid?

Referanser:
Fertility Facts by Kim Hahn and the Editors of Conceive Magazine

Skrevet av Christel Taranger Freberg

 

Artikler du kanskje liker

Slik forbedrer du sædkvaliteten

Etter begjær følger en svømmetur til besvær, eller?

Å være sædcelle er ikke lett, det er en kamp for tilværelsen. Eller faktisk tilblivelsen. For at de skal klare den tøffe svømmeturen frem til eggcellen er det viktig at sædcellene er i god form. Enkle grep i hverdagen kan legge til rette for en…

Sammen er de sterke

Sædcellen er menneskets aller minste celle

Hva er det med denne sædcellen? Den cellen som du ikke engang lager før du er rundt 12 år, og så PANG skal du produsere 1000 sædceller hver gang hjertet ditt slår -for resten av livet! Og så trenger ikke kroppen den selv en gang….

Det finnes mange muligheter når du vil bli gravid

Fertilitetsklinikker i Norge- her finner du dem!

Dere har forsøkt å bli gravid en stund, men det tar tid å bli gravid, så dere ønsker å oppsøke en fertilitetsklinikk. Det kan hende dere ønsker å høre mer om assistert befruktning, inseminering, ivf og sædkvalitet. Men hvilke byer har fertilitetsklinikker? Er de offentlige…

Last inn flere saker