Make Sure produktserie er designet spesielt til alle som planlegger graviditet. Og det er stadig flere som gjør nettopp det. Ofte er det mye som skal på plass før det er rom for graviditet, slik som utdanning, fast partner, jobb, hus og så videre. Og SÅ er det klart for å prøve å få barn!

Mer spennende enn skrapelodd

Måten vi bruker hjemmetester på har endret seg mye de siste årene.  Tidligere hadde vi konstant brystspreng, morgenkvalme hele døgnet og uteblitt mens i tre måneder før vi tok en graviditetstest bare-for-å-bekrefte-at-det-virkelig-er-det-det-er.

Nå kjenner vi godt menstruasjonssyklusen vår, og bruker ofte eggløsningstester for å sjekke når vi kan lage barn. Deretter vet vi nøyaktig når det er på tide å starte testing av en mulig graviditet. Jo tidligere vi kan få testet desto bedre er det. Det blir som med skrapelodd. Er streken der? Er streken sterkere enn i går? Kan det være? Ja!

Vi vil ha full kontroll, og være sikker. Make Sure.

Her er en presentasjon av produktene i serien:

Make Sure hjemmetester- en favoritt blant kvinner som vil ha barn!

Fra venstre har vi:

Lilla eske: Eggløsningstester strimmel 10 stk
Blå eske: Graviditetstester tidlig strimmel 5 stk
Gul eske: Graviditetstester strimmel 10 stk
Ferskenfarget eske: Eggløsningstester stav 10 stk
Rosa eske: Graviditetstester stav 5 stk

Som du ser er det mange tester i eskene. Dette er fordi man har behov for å teste ofte i prøveperioden.

Stav eller strimmel?

Strimmeltestene er de rimeligste testene, men man må ikke tro at disse er noe dårligere enn andre tester. For det er nemlig en slik strimmel inni alle graviditetstester! Hvis du har lyst til å sjekke kan du åpne opp graviditetstesten din og se. Strimmeltestene er fine, gode tester uten plast rundt.

Mens strimmeltestene må dyppes i en urinprøve, er stavtestene litt annerledes. Stavtestene har beskyttende plast rundt selve teststrimmelen, noe som gjør det mulig å tisse direkte på testen. Mange liker stavtester og mange liker strimmeltester. Svaret testene gir er det samme, så det er bare hvordan du liker å utføre testen som avgjør hvilken test som passer best for deg.

Hvor sensitive er graviditetstestene?

make-sure-graviditetstest-stav-jegvilhabarn.no

Sensitiviteten til en graviditetstest sier noe om hvor tidlig du kan bruke testen. I den blå esken (Graviditetstest tidlig strimmel) har testene sensitivitet på 10 mIU/ml. Det vil si at du kan ha så lavt som 10 «hormon-enheter» i hver milliliter urin, og testen vil vise deg en teststrek som er like sterk som kontrollstreken.

Den gule esken (Graviditetstest strimmel) inneholder tester med sensitivitet 25 mIU/ml. Som du sikkert har skjønt vil det da kreve 25 «hormon-enheter» i hver milliliter urin for å få en teststrek som er like sterk som kontrollstreken.

make-sure-samlebilde

Den rosa esken (Graviditetstest stav) har også tester med sensitivitet 25 mIU/ml.

Det er veldig vanlig å bruke tester med sensitivitet på 25 mIU/ml fordi man bør ha en konsentrasjon på over 20 for å kunne bekrefte en graviditet. En ikke gravid kvinne vil ha et nivå under 3. Men så er det jo så spennende å teste at vi ikke klarer oss helt uten tidligtestene heller!

Eggløsningstestene forteller deg nøyaktig når du kan bli gravid!

make-sure-egglosningstest-strimmel jegvilhabarn.no

Eggløsningstester kalles ofte vidunderpinner blant brukerne, og det er ikke uten grunn. Pinnene måler eggløsningshormonet LH, og når LH er på topp (positiv test) er det på tide å finne partneren sin for å lage barn. Enklere blir det ikke!

Make Sure har to varianter av eggløsningstester. Den lilla esken inneholder 10 strimmeltester og den ferskenfargede esken inneholder 10 stavtester. Igjen er det bare testmetoden som avgjør hvilken som passer best for deg.

For å lese mer om Make Sure klikker du her.

Skrevet av Christel Taranger Freberg

Artikler du kanskje liker

Slik forbedrer du sædkvaliteten

Etter begjær følger en svømmetur til besvær, eller?

Å være sædcelle er ikke lett, det er en kamp for tilværelsen. Eller faktisk tilblivelsen. For at de skal klare den tøffe svømmeturen frem til eggcellen er det viktig at sædcellene er i god form. Enkle grep i hverdagen kan legge til rette for en…

Sammen er de sterke

Sædcellen er menneskets aller minste celle

Hva er det med denne sædcellen? Den cellen som du ikke engang lager før du er rundt 12 år, og så PANG skal du produsere 1000 sædceller hver gang hjertet ditt slår -for resten av livet! Og så trenger ikke kroppen den selv en gang….

Når eggløsningstesten er positiv

Hvorfor sædvennlig glidemiddel gjør en forskjell

Når alt man ønsker seg er graviditet, vil man at det skal skje så fort som mulig. Man har bestemt seg, og for første gang føles en menstruasjonssyklus utroooolig lang. Du har teoretisk sett 12 muligheter i året til å bli gravid, så det er lurt…

Last inn flere saker