Har du noen gang kjøpt deg en nydelig rosa hortensia, plantet den i hagen, og så har den gradvis blitt blå? Allerede her er det jo mulig å bli skremt av overskriften, men slapp av- det er ikke endringen av farge som er likheten! Grunnen til fargeendringen er at planten er rosa dersom jorda har høy pH (alkalisk/basisk) og blå dersom jorda har lav pH (sur). Den endrer altså helt utseende på grunn av miljøet i jordsmonnet den står i.

Les mer om pH her dersom du ikke husker hva det er 

Har du noen gang målt pH-verdien i vagina når du har eggløsning? De færreste har vel det, men det er faktisk ikke så dumt å sjekke. For du har som regel pH rundt 3,5-4,5 i vagina omtrent hele menstruasjonssyklusen din. Dette er en del av kroppens forsvarsmekanisme, for sopp og uønskede bakterier tåler ikke så lav pH, og vil derfor holde seg unna.

Så skjer det noe magisk en gang i måneden! Under eggløsning setter hormonene i gang, og gjør at pH i vagina øker til over 7! Det er en enorm økning! Verdien går fra sur pH, til like over nøytral pH, og beveger seg litt over i alkalisk område! Sammenligner vi med Hortensiaen går på en måte vagina fra å være blå til å bli nydelig rosa, KUN på grunn av pH!

Hvorfor skjer dette, egentlig?

En eneste grunn: Kvinnens kropp gjør seg klar til å bli befruktet! Sædcellene trenger høy pH for å overleve svømmeturen. På samme måte som sopp og uønskede bakterier, trives ikke sædceller ved lav pH. Så for å få til en befruktning må pH opp slik at sædcellene har det bra!

Men det er dessverre ikke alle som automatisk får denne økningen i pH-verdi under eggløsning, hele 20% av alle kvinner gjør ikke det. Man kan si det sånn at 80% av alle kvinner får en slik «rosa» vagina under eggløsning, og sædcellene jubler, mens 20% av alle kvinner har fremdeles en «blå» vagina under eggløsning, og sædcellene sliter.

Så ønsker du å bli gravid, bør du legge til rette for at miljøet i vagina er klar for befruktning. Den enkleste måten å få til det på er å bruke glidemiddel som er formulert spesielt for å ta godt vare på sædcellene, og legge til rette for befruktning.

Kjøp Prefert Vaginal Gel her

Skrevet av Christel Taranger Freberg

Artikler du kanskje liker

Slik forbedrer du sædkvaliteten

Etter begjær følger en svømmetur til besvær, eller?

Å være sædcelle er ikke lett, det er en kamp for tilværelsen. Eller faktisk tilblivelsen. For at de skal klare den tøffe svømmeturen frem til eggcellen er det viktig at sædcellene er i god form. Enkle grep i hverdagen kan legge til rette for en…

Sammen er de sterke

Sædcellen er menneskets aller minste celle

Hva er det med denne sædcellen? Den cellen som du ikke engang lager før du er rundt 12 år, og så PANG skal du produsere 1000 sædceller hver gang hjertet ditt slår -for resten av livet! Og så trenger ikke kroppen den selv en gang….

Når eggløsningstesten er positiv

Hvorfor sædvennlig glidemiddel gjør en forskjell

Når alt man ønsker seg er graviditet, vil man at det skal skje så fort som mulig. Man har bestemt seg, og for første gang føles en menstruasjonssyklus utroooolig lang. Du har teoretisk sett 12 muligheter i året til å bli gravid, så det er lurt…

Last inn flere saker