Det er stressende å ikke bli gravid når man ønsker det og så blir man stresset fordi man stresser…Noen som IKKE kjenner seg igjen?

Etter å ha behandlet 1000 vis av kvinner som sliter med å bli gravide, så vet jeg en ting; det er en utrolig vanskelig – utrolig krevende – og utrolig stressende situasjon å være i. Faktisk umulig for de som ikke har opplevd det selv, å forstå. Vi er vant til å styre livet vårt selv. Og det å ikke vite er vanskelig! Sannheten er at ingen vet hvor lang tid det vil ta for deg å bli gravid, ingen kan gi deg det svaret. Det kan gå fort og det kan ta lang tid. Det er sannheten. Så hva i all verden skal man da gjøre?

1. Få en profesjonell utredning

Selvfølgelig søk hjelp så fort som mulig. Oppsøk fastlegen din eller en gynekolog. Sjekk det som sjekkes kan, inklusive status på vitaminer og mineraler – så slipper du å lure. Og spør, spør, spør. Det er ikke lett å sitte å lure alene.

2. Gjør tiltak du vet du burde med tanke på livsstil og kosthold

Som å slutte å røyke, spis mat med næring (det er jo derfor vi spiser ikke sant, og også lurt med tanke på en fremtidig graviditet) – og andre tiltak du vet er bra for deg.

MEN ta vare på livet ditt underveis – ikke bli fanatisk.

3. Ta vare på livet ditt her og nå

Jeg vet! Det er så lett å si, men så vanskelig å gjennomføre.

Det er en setning som har brent seg fast i mitt minne; og det er noe en pasient sa til meg for flere år siden  «hvordan vil du huske på disse årene av ditt liv – dvs da du var i den og den alderen – og samtidig forsøker å bli gravid»

Forsøk bevisst å ta vare på det som er bra i livet ditt nå også.

4. Test ut stress ned teknikker

Visste du at din kropp har en innebygd mekanisme for å stresse ned? Som er motsatsen til kamp- eller fluktreaksjonen som settes i verk når man stresser (uavhengig av årsak til stresset). Det er tilfelle. Og du kan selv indusere dette på enkle måter! Da får du kroppen din over i en avspent tilstand som igjen gir økt blodtilstrømning til indre organer inklusive livmor, eggstokker og fordøyelse.

Og så er det godt! Å virkelig slappe av innimellom. Kontakt meg for å få en gratis avspenning på nett.

Skrevet av Jorunn Krokeide

Artikler du kanskje liker

Slik forbedrer du sædkvaliteten

Etter begjær følger en svømmetur til besvær, eller?

Å være sædcelle er ikke lett, det er en kamp for tilværelsen. Eller faktisk tilblivelsen. For at de skal klare den tøffe svømmeturen frem til eggcellen er det viktig at sædcellene er i god form. Enkle grep i hverdagen kan legge til rette for en…

Sammen er de sterke

Sædcellen er menneskets aller minste celle

Hva er det med denne sædcellen? Den cellen som du ikke engang lager før du er rundt 12 år, og så PANG skal du produsere 1000 sædceller hver gang hjertet ditt slår -for resten av livet! Og så trenger ikke kroppen den selv en gang….

Det finnes mange muligheter når du vil bli gravid

Fertilitetsklinikker i Norge- her finner du dem!

Dere har forsøkt å bli gravid en stund, men det tar tid å bli gravid, så dere ønsker å oppsøke en fertilitetsklinikk. Det kan hende dere ønsker å høre mer om assistert befruktning, inseminering, ivf og sædkvalitet. Men hvilke byer har fertilitetsklinikker? Er de offentlige…

Last inn flere saker