Det finnes mye kunnskap om fertilitet, graviditet og intimhelse der ute, og vi har fått med oss fertilitetsspesialister og flere dyktige bidragsytere for å bringe denne kunnskapen videre. Det er viktig for oss at artiklene er oppdaterte og til å stole på. Den beste måten å løse det på er at de skrives av folk som kan mye om temaet det gjelder.

Under finner du informasjon om menneskene vi rådfører oss med, som gir deg artiklene du lærer noe av, artiklene du føler deg bedre etter å ha lest, og artiklene du ønsker å dele med andre du kjenner. Vi er her for deg som vil ha barn!

Christel Taranger Freberg, PhD Mol Biol

Christel har en doktorgrad fra Det Medisinske Fakultet ved UiO, og Europeisk diplom i sædkvalitetsanalyse fra ESHRE. Hun er daglig leder i Tafre AS, som driver dette nettstedet, nettbutikken Fertil.no, laboratorieanalyser, utvikling av produktserien Make Sure, og distribusjon av varer til apotek og andre forhandlere. Christel dukker stadig opp som spesialist på mannlig (in)fertilitet i media, og er glad i å dele og utveksle kunnskap.

På JegVilHaBarn bidrar Christel, sammen med sine kolleger, med kunnskap om fertilitet og produkter. Christel har hovedansvaret for alt som skjer på nettstedet, og det er henne du får snakke med når du tar kontakt med oss.

Tone Bråten, Familieterapeut

Tone er familieterapeut, skribent, forfatter og foredragsholder spesialisert på ufrivillig barnløshet. Hun driver egen praksis i Oslo hvor hun tar imot par og enslige. Der tilbyr hun også gruppeterapi, og jobber både nasjonalt og internasjonalt med klienter.

På JegVilHaBarn bidrar Tone med kunnskap om IVF, donasjoner og de emosjonelle og etiske utfordringene den enkelte og paret kan stå overfor.

Terje Sørdal, Gynekolog

Terje jobber til daglig som gynekolog og medisinsk ansvarlig ved Medicus, som har avdelinger i Trondheim og Oslo. Han er en av Nordens mest erfarne fertilitetsleger, og har hjulpet par å bli gravid siden slutten av 80-tallet. I tillegg til bred erfaring om fruktbarhet og kvinnehelse generelt, har han deltatt i mer enn 40 kliniske forskningsstudier, flere av dem som internasjonal eller nasjonal hovedutprøver.

På JegVilHaBarn bidrar Terje, sammen med sine kolleger, med kunnskap om gynekologi, utredning av barnløshet, behandling med assistert befruktning og kvinnesykdommer.

Jon Hausken, Gynekolog

Jon er gynekolog og medisinsk ansvarlig ved Klinikk Hausken, som har avdelinger i Haugesund, Bergen, Stavanger og Oslo (2017).

På JegVilHaBarn bidrar Jon, sammen med sine kolleger, med kunnskap om gynekologi, behandling av barnløshet, utredning av infertilitet og kvinnesykdommer. Han svarer også på faglige spørsmål.

Steven Mansell, Embryolog, PhD

Steven er embryolog ved Medicus. Han har en doktorgrad innen mannlig fruktbarhet fra Universitetet i Dundee, og har tidligere hatt en forskerstilling ved UC Berkley i California. Han jobber til daglig i Medicus sin IVF-lab i Trondheim.

På JegVilHaBarn bidrar Steven med sin kunnskap om mannlig fertilitet.

Renate Kurszus, Adoptivmor og tidl. styreleder i Ønskebarn

Renate er mor til to gutter som er adoptert fra Brasil. Hun har engasjert seg sterkt i arbeidet for ufrivillig barnløse etter at hun selv fikk barn, og hun var styreleder i foreningen Ønskebarn – norsk forening for fertilitet og barnløshet i nærmere 6 år. Hun har bred erfaring fra politisk arbeid innenfor dette feltet, og har vært opptatt av å øke kunnskapen om ufrivillig barnløshet overfor beslutningstagere og myndigheter. Hun har også jobbet mye med åpenhet i forbindelse med barnløshet, og ønske om å dempe tabu rundt det å ikke kunne få egne barn har vært en sterk drivkraft i hennes arbeid. Etter at hun selv ble adoptivmor har hun også vært aktiv innenfor adopsjonsfeltet, og har jobbet sammen med blant annet BUFetat og barnevern for å øke kompetansen om adopsjon internt i organisasjonene. De seneste årene har hun også jobbet som organisasjonsrådgiver for pasientorganisasjoner med kreftdiagnoser.

Renate vil bidra i ekspertpanelet med sin kunnskap om adopsjon og eggdonasjon.

Kristine Finkenhagen, Akupunktør, B.Ac

Kristine Finkenhagen er daglig leder og eier av AJK klinikken i Oslo. Hun har en Bachelorgrad i klassisk akupunktur fra Campus Kristiania, tidligere Akupunkturhøyskolen, og er medlem av akupunkturforeningen. Hennes erfaringer fra opphold i Kina, om måten akupunktur er integrert i det kinesiske helsevesenet, har tatt med inn i sin praksis. Kristine har fordypning og erfaring innen fertilitet og infertilitet, og gynekologiske tilstander som kan gi infertilitet.

På JegVilHaBarn bidrar Kristine, sammen med sine kolleger, med informasjon om akupunktur som behandling av infertilitet hos menn og kvinner.

Jorunn Krokeide, Akupunktør, Soneterapeut og Mindfulnessinstruktør

Jorunn Krokeide er akupunktør, soneterapeut, mindfulness-instruktør og har Master of wisdom & meditation teacher-grad fra USA. Jorunn har behandlet tusenvis av kvinner og menn som sliter med å bli gravide i over 20 år.
Hun gjorde sin hovedoppgave på mannlig fertilitet ved Akupunkturhøyskolen. Jorunn drev og startet Ajk-klinikken i Rikshospitalets gamle kvinneklinikk Pilestredet Park. Sammen med Johanne Tonga driver hun nå ivfkit.no, et onlinekurs for deg som skal i gang med, er underveis eller akkurat har avsluttet et IVF forsøk.

På JegVilHaBarn bidrar Jorun med informasjon om mindfulness og stressmestring.

Johanne Tonga, Psykolog

Johanne Tonga er psykolog, og har flere års erfaring med kognitiv terapi for depresjon, angst, stress og bekymringer. Johanne jobber også med å videreutdanne seg som psykologspesialist, og er også i gang med å ta en doktorgrad. Johanne har vært gjennom flere IVF forsøk selv og syntes det manglet informasjon og metoder for å håndtere fertilitetsforsøk. Sammen med Jorun Krokeide driver hun nå ivfkit.no, et onlinekurs for deg som skal i gang med, er underveis eller akkurat har avsluttet et IVF forsøk.

På JegVilHaBarn bidrar Johanne med informasjon om kognitiv terapi og tankemønstre.

Snorre Eikeland, Molekylærbiolog og Statistiker

Snorre Eikeland driver Analytic Minds, et firma med spesiell fokus på analyser av data relatert til IVF-behandling. Han har tidligere vært ansatt som embryolog hos Klinikk Hausken.

På JegVilHaBarn bidrar Snorre med kunnskap om embryoscope, statistikk, og time-lapse analyser.

Mari Mette Remman, Apoteker

Mari Mette Remman driver Pluss-apotekene, en selvstendig kjede med 4 utsalgssteder.

På JegVilHaBarn bidrar Mari Mette med informasjon om medisiner og andre apotekervarer til alle som vil ha barn.

Kirsten Øvergaard Hope, Gynekolog

Kirsten Øvergaard Hope arbeider som gynekolog ved Klinikk Hausken, avdeling Bergen. Spesialiteten i fødselshjelp og kvinnesykdommer fullførte hun ved Kvinneklinikken, Haukeland Universitetssjukehus. Hun har mange års erfaring med både svangerskapsomsorg, fødselshjelp, generell gynekologi og fertilitet.

På JegVilHaBarn.no bidrar Kirsten, sammen med sine kolleger, med kunnskap om gynekologi, utredning av barnløshet og behandling med assistert befruktning.