I årevis har Clearblue vært markedsledende på produkter til kvinner som vil bli gravide, og en graviditetstest var tidligere synonymt med en Clearbluetest. Det er ikke rart at kvinner elsker Clearblue. Det er gode produkter som gir klare svar, og de kommer hele tiden i nye utgaver. Selv om undertegnede stiller spørsmålstegn ved hvor mange egenskaper en graviditetstest egentlig trenger, så er det helt sikkert at Clearblue Fertilitetsmonitor er et svært godt hjelpemiddel ved ønske om graviditet.

Som du kanskje vet, måler eggløsningstester nivå av Luteiniserende Hormon (LH) i urin. I 1999 lanserte Clearblue en fertilitetsmonitor som kunne måle både LH og Østrogen. Dermed kunne kvinnen får et enda klarere bilde av sin syklus, fordi nivået av østrogen øker før nivået av LH. Fertilitetsmonitoren kunne derfor gi et tegn til kvinnen tidligere enn om hun kun brukte eggløsningstester. Dette ble veldig populært, og svært mange kvinner kjøpte Clearblue Fertilitetsmonitor.

clearblue-fertilitetsmonitor-advanced clearblue-testpinner-til-fertilitetsmonitor-advanced-204

Bildene:
Clearblue Fertilitetsmonitor Advanced (venstre) og pakke med 20 eggløsningstester og 4 graviditetstester (høyre).

Det ble en del protester da Clearblue fornyet fertilitetsmonitoren sin for et par år siden. Det var fordi testpinnene som brukes sammen med fertilitetsmonitoren også endret seg. I tillegg til 20 eggløsningstester per pakke lå det nå også 4 graviditetstester oppi. Det gjorde også at prisen gikk kraftig opp. Så selv om de nye testpinnene for eggløsning fint kunne brukes på den gamle fertilitetsmonitoren, kunne man jo ikke bruke de fire graviditetstestene.

Men det er ingen tvil om at den nye fertilitetsmonitoren er bedre enn den gamle. Den gir 89% større sjanse for graviditet fordi kvinnen får god oversikt over sine fertile dager. Monitoren har flere funksjoner, og den har en fin og oversiktlig touch-skjerm. Det finnes også en kalender hvor detaljene om menstruasjonssyklusen er lagt inn, og den kan huske alle data for de siste 6 månedene.

Ofte stilte spørsmål om Clearblue Fertilitetsmonitor:

  1. Hvor nøyaktig er Clearblue Fertilitetsmonitor
    • I laboratorietester har den har vist seg å være 99% sikker på å registrere LH-økningen sammenlignet med referansemetodene.
  2. Hva gjør at monitoren viser høy fertilitet? Og max fertilitet?
    • Når østrogen-nivået øker vil monitoren vise at fertiliteten er høy (high), og med en gang monitoren i tillegg oppdager at LH øker viser den at fertiliteten er på topp (peak).
  3. Hvor kan jeg kjøpe Clearblue fertilitetsmonitor?

Skrevet av Christel Taranger Freberg

Referanser:

uk.clearblue.com
Youtube

Artikler du kanskje liker

Slik forbedrer du sædkvaliteten

Etter begjær følger en svømmetur til besvær, eller?

Å være sædcelle er ikke lett, det er en kamp for tilværelsen. Eller faktisk tilblivelsen. For at de skal klare den tøffe svømmeturen frem til eggcellen er det viktig at sædcellene er i god form. Enkle grep i hverdagen kan legge til rette for en…

Sammen er de sterke

Sædcellen er menneskets aller minste celle

Hva er det med denne sædcellen? Den cellen som du ikke engang lager før du er rundt 12 år, og så PANG skal du produsere 1000 sædceller hver gang hjertet ditt slår -for resten av livet! Og så trenger ikke kroppen den selv en gang….

Når eggløsningstesten er positiv

Hvorfor sædvennlig glidemiddel gjør en forskjell

Når alt man ønsker seg er graviditet, vil man at det skal skje så fort som mulig. Man har bestemt seg, og for første gang føles en menstruasjonssyklus utroooolig lang. Du har teoretisk sett 12 muligheter i året til å bli gravid, så det er lurt…

Last inn flere saker