Vi har mange gode og en dårlig nyhet til deg. Den dårlige nyheten er at bekymringer er kjipe. Ja faktisk så kjipe at de kan oppta mye tid, de kommer når man minst venter de og bekymringene har en tendens til å vokse og bli større og større. Men de gode nyhetene er at du kan lære deg å takle bekymringene dine. Ja det er sant! Her er min 1-2-3 guide til å håndtere bekymringer:

Identifiser bekymringene dine:

Når man har lyst på barn og prøver måned etter måned kan man fort bli bekymret.

  • Blir jeg noensinne gravid?
  • Tenk om jeg aldri blir gravid?
  • Hva hvis jeg ikke får barn, mens alle andre får det?

Dette er typiske bekymringer som kan dukke opp når du prøver å få barn.

Det første du kan gjøre er å legge merke til de. Ikke forsøk å bare riste de av deg eller å fortrenge de, for da kommer de ofte enda sterkere tilbake. Prøv i stedet å identifiser bekymringene og gjør de helt konkrete. Hva er det du bekymrer deg for? Skriv gjerne ned bekymringene dine, da er det lettere å se de konkret foran seg.

Diskuter med deg selv:

Når du har klart å identifisere bekymringene dine er det lettere å sortere hva som er overdrevne, negative og mørke bekymringer. Prøv å utfordre de negative bekymringene ved å stille deg selv følgende spørsmål:

  • Er denne bekymringene hensiktsmessig?
  • Finnes det en mer støttende måte å tenke på?
  • Hva ville jeg sagt til en god venninne i samme situasjon?

Ofte har vi en tendens til å overdrive våre bekymringer, så det kan nettopp være godt å prøve å modifisere bekymringene litt og heller prøve å snakke godt til seg selv. Eller har du en god venn som er god til å lytte, så kan kanskje vennen din hjelpe deg med å sortere bekymringene.

Distraksjon:

Noen ganger virker bekymringene så ekte og troverdige at det er vanskelig å gjør de milde.  Da kan det være godt å ta en pause og heller prøve å distrahere seg litt fra de.

  • Hva med en deilig gåtur i naturen?
  • Eller hva med en meditasjonsfil på øret?
  • Eller kanskje hjelper det å ringe en venninne?

Det kan være godt å hvile seg litt fra bekymringene, mens kroppen gjør andre ting.

Og husk øvelse gjør mester! So worry less, and live more!

Jorunn Krokeide, Akupunktør og Mindfullnessinstruktør

og Johanne Tonga, Psykolog og Stipendiat

IVFkit

Artikler du kanskje liker

Den magiske dominoeffekten

Legg til rette for produksjon av supre kjønnsceller

Kroppen vår er bygd opp av celler. Muskelceller, fettceller, skjelettceller, hudceller, nerveceller og så videre. Vi har en hel billiard celler i kroppen (1000 millioner millioner) som er fordelt på rundt 220 ulike celletyper. Utrolig, men sant! Kjønnscellene gir oss muligheten til å formere oss…

7 stille årsaker til at graviditeten uteblir

Glade mennesker blir alltid gravide- eller er det sånn?

Man kan være så glad og lykkelig og forelsket man bare vil, men det kan likevel ta litt tid. Hysj- kan du høre dem? De stille årsakene til at graviditeten kan ta litt tid: Alder Uansett hvordan man snur og vender på det, er alderen den…

La oss fryse tiden!

Frysing av egg til senere bruk

Mange ender opp med å være «oppi årene» når de begynner å prøve å bli gravid. For noen har dette vært et bevisst valg, for andre et ufrivillig valg. Uansett- kjønnscellene blir dårligere jo eldre man blir, og dette gjelder både menn og kvinner. Joda,…

Last inn flere saker