Har du opplevd å våkne rundt klokka 2 om natten, og sett rett opp på beina dine der de klistrer seg til veggen i hode-enden av senga? Føttene er langt der oppe, og puta under rumpa kjennes ut som en stein. Følelsen i beina er borte, og det tar litt tid før du husker hva som egentlig har skjedd. Du vrir deg mot typen som ligger (riktig vei) og snorksover, klarer så vidt å hindre de livløse beina dine i å rase ned i hodet på ham, og så kommer du på det: Du skulle jo bare øke sjansene for graviditet! Du skulle hindre de verdifulle dråpene i å renne ut igjen samme vei som de kom inn.

Det skjer over hele verden!

Du er ikke alene. Over hele kloden ligger damer med beina i været etter samleie. 30 minutter skal de ligge slik, men alle sovner, og blir liggende lenger. Noen blir gravide,  andre blir ikke, men ingen vet hvorfor. Det kjennes godt å føle at man maksimerer sjansene. Man kan liksom kjenne hvordan millioner på millioner av sædceller bare renner nedover (oppover?) til livmorhalsåpningen og strømmer inn mot egget. Men- hjelper det egentlig? Jeg må innrømme at jeg ikke egentlig vet om det hjelper, men det jeg vet skal jeg fortelle om her.

 

Jegvilhabarn.no pute under rumpa

«Det kjennes godt å føle at man maksimerer sjansene. Men hjelper det egentlig?»

 

Første dose er viktigst

Sæd er ikke bare sædceller. Faktisk er det bare 5% av sæden som faktisk er sædceller. Resten er sekreter fra ulike kjertler i underlivet hos mannen. Men når mannen kommer (ejakulerer på fint), skjer dette støtvis. Og det er den aller første spruten (fraksjonen på fint) som er den viktigste. Fordi den inneholder desidert flest sædceller! Så fylles det på med mer og mer sædvæske støt for støt, og den siste spruten inneholder svært få sædceller sammenlignet med første sprut.

Sædvæsken er viktig for sædcellene. Blant annet fordi den har optimal pH for å beskytte sædcellene mot det tøffe miljøet (lav pH) som er i skjeden naturlig. Men når sædcellene kommer seg inn gjennom livmorhalsåpningen er de trygge, og da blir sædvæsken igjen utenfor! Så sædcellene svømmer på en måte ut av sædvæsken og inn i livmorhals-sekretet, som også passer svært godt på sædcellene på ferden mot egget.

Renner det ut igjen er det fullt

Når sæden renner ut igjen er det oftest mer enn nok der inne allerede. Det kan føles bortkastet å tørke bort de verdifulle dråpene, men hei- det er millioner av sædceller! Og som nevnt tidligere- de aller fleste kom inn aller først, og går naturligvis sist ut. Så slapp av med det. Føles det likevel godt å ligge med beina opp, så gjør du selvfølgelig det.

Rumpa i bind

Det kan være behagelig å bruke et bind eller truseinnlegg etter kveldens aktiviteter, men et annet triks har også blitt svært populært den siste tiden. Nemlig å bruke en menskopp til engangsbruk som «verktøy» for å hindre sæden i å renne ut igjen. Ha samleie og sett på plass en slik engangsmenskopp for å holde sæden «på plass» natten igjennom. For menskoppen kan sitte på plass i 12 timer. Mange har til og med sagt at dette trikset har hjulpet dem med å bli gravide, men dette er nok ikke vitenskapelig bevist på noen måte. Du kan kjøpe slike engangsmenskopper her hvis du har lyst til å prøve. Da slipper du i det minste å ligge med rumpa på puta og beina i været! Og du kan ligge samme vei som typen!

Lykke til med prøvingen!

Skrevet av Christel Taranger Freberg

Artikler du kanskje liker

Slik forbedrer du sædkvaliteten

Etter begjær følger en svømmetur til besvær, eller?

Å være sædcelle er ikke lett, det er en kamp for tilværelsen. Eller faktisk tilblivelsen. For at de skal klare den tøffe svømmeturen frem til eggcellen er det viktig at sædcellene er i god form. Enkle grep i hverdagen kan legge til rette for en…

Sammen er de sterke

Sædcellen er menneskets aller minste celle

Hva er det med denne sædcellen? Den cellen som du ikke engang lager før du er rundt 12 år, og så PANG skal du produsere 1000 sædceller hver gang hjertet ditt slår -for resten av livet! Og så trenger ikke kroppen den selv en gang….

Når eggløsningstesten er positiv

Hvorfor sædvennlig glidemiddel gjør en forskjell

Når alt man ønsker seg er graviditet, vil man at det skal skje så fort som mulig. Man har bestemt seg, og for første gang føles en menstruasjonssyklus utroooolig lang. Du har teoretisk sett 12 muligheter i året til å bli gravid, så det er lurt…

Last inn flere saker