jvhb-mammaklem-voksen

Når det tar tid å lage barn, er det mange som føler seg isolert og ensom. Dessuten virker det som om alle andre får barn, og at man er den eneste i hele verden som ikke får det til. Derfor er det godt å bryte med isolasjonen og heller oppsøke støtte. Dette kan man gjøre på flere måter:

Snakk med en god venn eller familie 

Men velg din støtte med omhu, for det er viktig at det er noen du kan stole på. Tenk også over hva du trenger å høre fra andre, og fortell ut fra det.

For noen kan det for eksempel være godt å få oppmuntring. Hvis du har vært igjennom mange forsøk, trenger du nettopp noen venner som oppmuntrer deg, og ikke lar deg gi opp.

For andre er det først og fremst viktig at det er noen som er gode til å lytte. Det du trenger er kanskje bare noen som lytter til deg, og som lar deg fortelle hvordan du har det. 

Du opplever garantert de som ønsker å komme med ”gode” råd som: ”bare stress mindre, så får du det til” eller ”slapp av, det er jo mange som bruker lang tid”. Disse rådene er som oftest vel ment, men det er ikke sikkert at det hjelper deg.

Derfor bør du velge bevisst hvilke venner du forteller det til.

Søk støttegruppe direkte myntet på andre med fertilitetsproblemer

I Norge er det interesseorganisasjonen Ønskebarn som har forskjellige tilbud som kafétreff eller forum hvor man kan snakke med andre i samme situasjon.

Informasjonsskriv til familie og venner

Synes du det er vanskelig å fortelle om problemer med å få barn til venner og familie? Vi har laget et informasjonsskriv som du kan dele ut til familie og venner med forslag til hvordan de kan hjelpe deg. Ta kontakt med oss, så sender vi det til deg på e-post.

Skrevet av Johanne Tonga og Jorun Krokeide

Artikler du kanskje liker

Ta en titt på to trøblete ting i livmoren:

Myomer og polypper- hva er det og hva gjør de med fertiliteten?

Livmoren (på latin ”uterus”) er et hult organ, som for det meste består av glatt muskelvev. Dette er fordi den skal kunne utvide seg og gi rom for et voksende foster, og skape rieaktivitet under fødselen. Etter en fødsel er det muskelvevet som får livmoren…

Hvordan velge riktig glidemiddel?

Vær flid ved valg av glid

Et stort utvalg glidemidler er tilgjengelige, både vannbaserte, silikonbaserte, mineraloljebaserte eller planteoljebaserte. Mange fokuserer kun på den fysiske effekten, glid, men vel så viktig er den kjemiske påvirkningen. Å tilføre fuktighet til kroppen er naturlig for de fleste kvinner De fleste kvinner bruker ansiktskrem, fotkrem…

Spis pizza og bli gravid

Middelhavsmat øker sjansene ved IVF

Ok, kanskje ikke akkurat pizza, da, men Middelhavsmat har vist seg å være superbra for kvinner som prøver å bli gravide ved hjelp av assistert befruktning! Når det kommer til å lage barn, er kosthold og livsstil like viktig for menn som for kvinner. Middelhavsmat…

Last inn flere saker