Hortensia jegvilhabarn bli gravid raskt

Har du noen gang kjøpt deg en nydelig rosa hortensia, plantet den i hagen, og så har den gradvis blitt blå? Allerede her er det jo mulig å bli skremt av overskriften, men slapp av- det er ikke endringen av farge som er likheten! Grunnen til fargeendringen er at planten er rosa dersom jorda har høy pH (alkalisk/basisk) og blå dersom jorda har lav pH (sur). Den endrer altså helt utseende på grunn av miljøet i jordsmonnet den står i.

Les mer om pH her dersom du ikke husker hva det er 

Har du noen gang målt pH-verdien i vagina når du har eggløsning? De færreste har vel det, men det er faktisk ikke så dumt å sjekke. For du har som regel pH rundt 3,5-4,5 i vagina omtrent hele menstruasjonssyklusen din. Dette er en del av kroppens forsvarsmekanisme, for sopp og uønskede bakterier tåler ikke så lav pH, og vil derfor holde seg unna.

Så skjer det noe magisk en gang i måneden! Under eggløsning setter hormonene i gang, og gjør at pH i vagina øker til over 7! Det er en enorm økning! Verdien går fra sur pH, til like over nøytral pH, og beveger seg litt over i alkalisk område! Sammenligner vi med Hortensiaen går på en måte vagina fra å være blå til å bli nydelig rosa, KUN på grunn av pH!

Hvorfor skjer dette, egentlig?

En eneste grunn: Kvinnens kropp gjør seg klar til å bli befruktet! Sædcellene trenger høy pH for å overleve svømmeturen. På samme måte som sopp og uønskede bakterier, trives ikke sædceller ved lav pH. Så for å få til en befruktning må pH opp slik at sædcellene har det bra!

Men det er dessverre ikke alle som automatisk får denne økningen i pH-verdi under eggløsning, hele 20% av alle kvinner gjør ikke det. Man kan si det sånn at 80% av alle kvinner får en slik «rosa» vagina under eggløsning, og sædcellene jubler, mens 20% av alle kvinner har fremdeles en «blå» vagina under eggløsning, og sædcellene sliter.

Så ønsker du å bli gravid, bør du legge til rette for at miljøet i vagina er klar for befruktning. Den enkleste måten å få til det på er å bruke glidemiddel som er formulert spesielt for å ta godt vare på sædcellene, og legge til rette for befruktning.

Kjøp Prefert Vaginal Gel her

Skrevet av Christel Taranger Freberg

Artikler du kanskje liker

La oss fryse tiden!

Frysing av egg til senere bruk

Mange ender opp med å være «oppi årene» når de begynner å prøve å bli gravid. For noen har dette vært et bevisst valg, for andre et ufrivillig valg. Uansett- kjønnscellene blir dårligere jo eldre man blir, og dette gjelder både menn og kvinner. Joda,…

Ta en titt på to trøblete ting i livmoren:

Myomer og polypper- hva er det og hva gjør de med fertiliteten?

Livmoren (på latin ”uterus”) er et hult organ, som for det meste består av glatt muskelvev. Dette er fordi den skal kunne utvide seg og gi rom for et voksende foster, og skape rieaktivitet under fødselen. Etter en fødsel er det muskelvevet som får livmoren…

Hvordan velge riktig glidemiddel?

Vær flid ved valg av glid

Et stort utvalg glidemidler er tilgjengelige, både vannbaserte, silikonbaserte, mineraloljebaserte eller planteoljebaserte. Mange fokuserer kun på den fysiske effekten, glid, men vel så viktig er den kjemiske påvirkningen. Å tilføre fuktighet til kroppen er naturlig for de fleste kvinner De fleste kvinner bruker ansiktskrem, fotkrem…

Last inn flere saker