Hortensia jegvilhabarn bli gravid raskt

Har du noen gang kjøpt deg en nydelig rosa hortensia, plantet den i hagen, og så har den gradvis blitt blå? Allerede her er det jo mulig å bli skremt av overskriften, men slapp av- det er ikke endringen av farge som er likheten! Grunnen til fargeendringen er at planten er rosa dersom jorda har høy pH (alkalisk/basisk) og blå dersom jorda har lav pH (sur). Den endrer altså helt utseende på grunn av miljøet i jordsmonnet den står i.

Les mer om pH her dersom du ikke husker hva det er 

Har du noen gang målt pH-verdien i vagina når du har eggløsning? De færreste har vel det, men det er faktisk ikke så dumt å sjekke. For du har som regel pH rundt 3,5-4,5 i vagina omtrent hele menstruasjonssyklusen din. Dette er en del av kroppens forsvarsmekanisme, for sopp og uønskede bakterier tåler ikke så lav pH, og vil derfor holde seg unna.

Så skjer det noe magisk en gang i måneden! Under eggløsning setter hormonene i gang, og gjør at pH i vagina øker til over 7! Det er en enorm økning! Verdien går fra sur pH, til like over nøytral pH, og beveger seg litt over i alkalisk område! Sammenligner vi med Hortensiaen går på en måte vagina fra å være blå til å bli nydelig rosa, KUN på grunn av pH!

Hvorfor skjer dette, egentlig?

En eneste grunn: Kvinnens kropp gjør seg klar til å bli befruktet! Sædcellene trenger høy pH for å overleve svømmeturen. På samme måte som sopp og uønskede bakterier, trives ikke sædceller ved lav pH. Så for å få til en befruktning må pH opp slik at sædcellene har det bra!

Men det er dessverre ikke alle som automatisk får denne økningen i pH-verdi under eggløsning, hele 20% av alle kvinner gjør ikke det. Man kan si det sånn at 80% av alle kvinner får en slik «rosa» vagina under eggløsning, og sædcellene jubler, mens 20% av alle kvinner har fremdeles en «blå» vagina under eggløsning, og sædcellene sliter.

Så ønsker du å bli gravid, bør du legge til rette for at miljøet i vagina er klar for befruktning. Den enkleste måten å få til det på er å bruke glidemiddel som er formulert spesielt for å ta godt vare på sædcellene, og legge til rette for befruktning.

Kjøp Prefert Vaginal Gel her

Skrevet av Christel Taranger Freberg

Artikler du kanskje liker

Den magiske dominoeffekten

Legg til rette for produksjon av supre kjønnsceller

Kroppen vår er bygd opp av celler. Muskelceller, fettceller, skjelettceller, hudceller, nerveceller og så videre. Vi har en hel billiard celler i kroppen (1000 millioner millioner) som er fordelt på rundt 220 ulike celletyper. Utrolig, men sant! Kjønnscellene gir oss muligheten til å formere oss…

Bioteknologiloven forklart enkelt

Assistert befruktning i Norge

Den teknologiske og medisinske utviklingen innenfor dette feltet går i hurtig tempo, og mulighetene for de som trenger hjelp til å få barn er mange. Hvilke behandling som tilbys i Norge reguleres av Bioteknologiloven kapitel 2. I Norge tilbys det assistert befruktning til heterofile og…

7 stille årsaker til at graviditeten uteblir

Glade mennesker blir alltid gravide- eller er det sånn?

Man kan være så glad og lykkelig og forelsket man bare vil, men det kan likevel ta litt tid. Hysj- kan du høre dem? De stille årsakene til at graviditeten kan ta litt tid: Alder Uansett hvordan man snur og vender på det, er alderen den…

Last inn flere saker