Dame ettertenksom bekymring bli gravid jegvilhabarn

Vi har mange gode og en dårlig nyhet til deg. Den dårlige nyheten er at bekymringer er kjipe. Ja faktisk så kjipe at de kan oppta mye tid, de kommer når man minst venter de og bekymringene har en tendens til å vokse og bli større og større. Men de gode nyhetene er at du kan lære deg å takle bekymringene dine. Ja det er sant! Her er min 1-2-3 guide til å håndtere bekymringer:

Identifiser bekymringene dine:

Når man har lyst på barn og prøver måned etter måned kan man fort bli bekymret.

  • Blir jeg noensinne gravid?
  • Tenk om jeg aldri blir gravid?
  • Hva hvis jeg ikke får barn, mens alle andre får det?

Dette er typiske bekymringer som kan dukke opp når du prøver å få barn.

Det første du kan gjøre er å legge merke til de. Ikke forsøk å bare riste de av deg eller å fortrenge de, for da kommer de ofte enda sterkere tilbake. Prøv i stedet å identifiser bekymringene og gjør de helt konkrete. Hva er det du bekymrer deg for? Skriv gjerne ned bekymringene dine, da er det lettere å se de konkret foran seg.

Diskuter med deg selv:

Når du har klart å identifisere bekymringene dine er det lettere å sortere hva som er overdrevne, negative og mørke bekymringer. Prøv å utfordre de negative bekymringene ved å stille deg selv følgende spørsmål:

  • Er denne bekymringene hensiktsmessig?
  • Finnes det en mer støttende måte å tenke på?
  • Hva ville jeg sagt til en god venninne i samme situasjon?

Ofte har vi en tendens til å overdrive våre bekymringer, så det kan nettopp være godt å prøve å modifisere bekymringene litt og heller prøve å snakke godt til seg selv. Eller har du en god venn som er god til å lytte, så kan kanskje vennen din hjelpe deg med å sortere bekymringene.

Distraksjon:

Noen ganger virker bekymringene så ekte og troverdige at det er vanskelig å gjør de milde.  Da kan det være godt å ta en pause og heller prøve å distrahere seg litt fra de.

  • Hva med en deilig gåtur i naturen?
  • Eller hva med en meditasjonsfil på øret?
  • Eller kanskje hjelper det å ringe en venninne?

Det kan være godt å hvile seg litt fra bekymringene, mens kroppen gjør andre ting.

Og husk øvelse gjør mester! So worry less, and live more!

Jorunn Krokeide, Akupunktør og Mindfullnessinstruktør

og Johanne Tonga, Psykolog og Stipendiat

IVFkit

Artikler du kanskje liker

Lær deg alle de tidlige tegnene

Hvordan kan jeg kjenne at jeg er gravid?

Graviditeten er nøye planlagt, og du har gjort alt etter boka. Du har sjekket sædkvaliteten og vet nøyaktig tidpunktet for eggløsning. Dere hadde samleie i den mest fertile perioden, og nå er alle antennene ute. Er det noen tegn? Har egget festet seg? Kjennes kroppen…

Bioteknologiloven forklart enkelt

Assistert befruktning i Norge

Den teknologiske og medisinske utviklingen innenfor dette feltet går i hurtig tempo, og mulighetene for de som trenger hjelp til å få barn er mange. Hvilke behandling som tilbys i Norge reguleres av Bioteknologiloven kapitel 2. I Norge tilbys det assistert befruktning til heterofile og…

Den strenge bioteknologiloven

3 ting som ikke er mulig i Norge

Norge har en relativt streng bioteknologilovgivning, og det er en rekke ulike behandlingsmuligheter innenfor assistert befruktning som ikke er lov å gjøre i Norge. Debatten om hva som skal være lov og ikke lov har mange sider ved seg, og det kan av og til…

Last inn flere saker