Dame ettertenksom bekymring bli gravid jegvilhabarn

Vi har mange gode og en dårlig nyhet til deg. Den dårlige nyheten er at bekymringer er kjipe. Ja faktisk så kjipe at de kan oppta mye tid, de kommer når man minst venter de og bekymringene har en tendens til å vokse og bli større og større. Men de gode nyhetene er at du kan lære deg å takle bekymringene dine. Ja det er sant! Her er min 1-2-3 guide til å håndtere bekymringer:

Identifiser bekymringene dine:

Når man har lyst på barn og prøver måned etter måned kan man fort bli bekymret.

  • Blir jeg noensinne gravid?
  • Tenk om jeg aldri blir gravid?
  • Hva hvis jeg ikke får barn, mens alle andre får det?

Dette er typiske bekymringer som kan dukke opp når du prøver å få barn.

Det første du kan gjøre er å legge merke til de. Ikke forsøk å bare riste de av deg eller å fortrenge de, for da kommer de ofte enda sterkere tilbake. Prøv i stedet å identifiser bekymringene og gjør de helt konkrete. Hva er det du bekymrer deg for? Skriv gjerne ned bekymringene dine, da er det lettere å se de konkret foran seg.

Diskuter med deg selv:

Når du har klart å identifisere bekymringene dine er det lettere å sortere hva som er overdrevne, negative og mørke bekymringer. Prøv å utfordre de negative bekymringene ved å stille deg selv følgende spørsmål:

  • Er denne bekymringene hensiktsmessig?
  • Finnes det en mer støttende måte å tenke på?
  • Hva ville jeg sagt til en god venninne i samme situasjon?

Ofte har vi en tendens til å overdrive våre bekymringer, så det kan nettopp være godt å prøve å modifisere bekymringene litt og heller prøve å snakke godt til seg selv. Eller har du en god venn som er god til å lytte, så kan kanskje vennen din hjelpe deg med å sortere bekymringene.

Distraksjon:

Noen ganger virker bekymringene så ekte og troverdige at det er vanskelig å gjør de milde.  Da kan det være godt å ta en pause og heller prøve å distrahere seg litt fra de.

  • Hva med en deilig gåtur i naturen?
  • Eller hva med en meditasjonsfil på øret?
  • Eller kanskje hjelper det å ringe en venninne?

Det kan være godt å hvile seg litt fra bekymringene, mens kroppen gjør andre ting.

Og husk øvelse gjør mester! So worry less, and live more!

Jorunn Krokeide, Akupunktør og Mindfullnessinstruktør

og Johanne Tonga, Psykolog og Stipendiat

IVFkit

Artikler du kanskje liker

Hvordan velge riktig glidemiddel?

Vær flid ved valg av glid

Et stort utvalg glidemidler er tilgjengelige, både vannbaserte, silikonbaserte, mineraloljebaserte eller planteoljebaserte. Mange fokuserer kun på den fysiske effekten, glid, men vel så viktig er den kjemiske påvirkningen. Å tilføre fuktighet til kroppen er naturlig for de fleste kvinner De fleste kvinner bruker ansiktskrem, fotkrem…

Ny forskning om Ibuprofen (Ibux)

Bruk av smertestillende under graviditeten

Mange kvinner blir uvel de første 12 ukene av svangerskapet (første trimester). Derfor er det stor sannsynlighet for at medikamenter som inneholder Paracetamol (Paracet) eller Ibuprofen (Ibux) brukes i denne perioden. En ny forskningsrapport (2018) omtales nå i ulike medier, som sier at gravides bruk…

Spis pizza og bli gravid

Middelhavsmat øker sjansene ved IVF

Ok, kanskje ikke akkurat pizza, da, men Middelhavsmat har vist seg å være superbra for kvinner som prøver å bli gravide ved hjelp av assistert befruktning! Når det kommer til å lage barn, er kosthold og livsstil like viktig for menn som for kvinner. Middelhavsmat…

Last inn flere saker